Nieuws

Opening Margriet Eshuijs Zaal  2 maart 2024


Gospel workshop Zo! Gospelchoir.

Zaterdagmiddag 20 januari 2024 ontvingen wij een workshop van Nederlands beste Gospelkoor Zo!Gospelchoir.  

Wat was dit leuk! Zoveel energie, zoveel passie en zoveel lol.  En uiteraard veel geleerd en opgefrist.

Lieve mensen van Zo!family, super bedankt voor deze heerlijke en bijzondere middag.!!


Namens het gehele Margriet Eshuijs PopKoor wens ik u een muzikaal, liefdevol en gezond 2024!

Met het optreden bij Maartje en Kine op 22 december, hebben we samen afscheid genomen van een intens koorjaar. Een jaar met verdriet, van missen en zoeken naar de nieuwe weg zonder Margriet! Een jaar van loslaten van het oude en omarmen van het nieuwe. En dat valt niet altijd mee, maar wat is er hard gewerkt. Eens te meer is er besef en vooral diep respect voor al het werk wat Margriet altijd voor ons heeft gedaan. Ongelofelijk.      

Haar schoenen zijn niet te vullen, dat kan niet en dat willen we ook niet. Wel willen we haar visie en haar ideeën blijven hooghouden en uitdragen, we blijven tenslotte haar koor en dragen haar naam. Dankzij onze dirigente Jerney Molenaar, een zeer actief bestuur, een adviesgroep en uiteraard alle koorleden, heeft dit “nieuwe” het afgelopen jaar een goede basis gekregen. 

Het past dan ook om hiervoor mijn grote dank uit te spreken, mede ook aan allen die ons het afgelopen jaar op enige wijze hebben gesteund.  Praktisch, meedenkend, medelevend.   Het is fijn om te merken dat de mensen die Margriet een warm hart toe dragen, dat ook bij haar koor blijven doen.   Ik wil hier speciaal even onze geluidstechnicus Lourens Bood benoemen en ons manusje van alles Laurens van der Vlies, die echt altijd voor ons klaar staan met raad en daad. Zo ook de medewerkers van de Bovenkruier voor alle warmte en steun en daarnaast uiteraard ook de verschillende media.

We kijken met trots terug op 2023.  Een kleine terugblik.    

Op 11 februari 2023 hebben we samen een onvergetelijk mooie “Ode aan Margriet” neergezet op 11 februari in de Vermaning in Zaandam. Wat was dit een intense avond, vol emotie, herinneringen en wat een mooie reacties hebben we die avond en daarna mogen ontvangen. Dit optreden zit voor altijd in ons hart.

Op zondag 26 februari mochten we zingen bij de boekpresentatie van “De revolutie van Pelle” geschreven door Conny Braam in de Brakke grond in Amsterdam. Voor ons koor een middag die we niet snel vergeten, zo bijzonder om te doen en wat een prachtige en inspirerende vrouw is Conny.

Na dit optreden stroomden er in maart 6 nieuwe koorleden in. Wat hebben deze mensen dit jaar hard moeten werken aan het voor hun totaal nieuwe repertoire en wat hebben ze dat goed gedaan!

Op 19 maart verleenden we een bijdrage aan de ode aan Margriet Eshuijs bij de Zaanse Top 500 in Dorpshuis De Kwaker in Westzaan.  Een mooie avond, met als afsluiting samen dansen op de terechte nummert 1: Black Pearl!

26 april mochten we in het Zaantheater de Zaankanters toezingen die een koninklijke onderscheiding mochten ontvangen.

In mei hadden we een kleine kaarsenactie voor Alpe d’HuZes, waardoor er op 1 juni in “haar” bocht 3, meer dan 200 kaarsen brandden met namen en mooie boodschappen voor Margriet. Kippenvel.

Daarna ging de pr-molen draaien voor het gezelligste optreden van het jaar; “a lovely afternoon in the parc”. In samenwerking met Anna’s huis en het Wilhelminapark beloofde het een geweldige middag te worden. Het park kreeg echter bezoek van Poly.    In het Wilhelminapark is altijd iedereen welkom, maar Poly hadden we graag buiten de poort gehouden. Het mooie park had veel stormschade en het was te onveilig om op te treden. Dit was een domper voor iedereen en een rare afsluiter voor de zomervakantie.

In het najaar was het doel voor het koor om even pas op plaats te maken, rust, settelen en even uit de rollercoaster te stappen.  Dat was goed. Wat ook goed was, was dat onze eigen Ruud weer terugkwam bij het koor. Wat voelt dat weer heerlijk vertrouwd en wat is het fijn weer een extra sterke mannenstem erbij te hebben.

Op 1 oktober vierden we de 80 ste verjaardag van onze andere man, Frits.  Hier werd maar weer eens duidelijk dat we naast hard werken in repetities en optredens, ook heel gezellig zijn samen. (eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat dat ook in repetities vaak erg duidelijk is).  Er werd heerlijk gezongen, gedanst en gelachen.                                                                                                                 Dit gaf de inspiratie voor de eerste Grote MEPK-avond op 1 december. Samen heerlijk eten en daarna quizzen en dansen. Heel goed om elkaar ook zo te zien en te horen. Zeker voor herhaling vatbaar.

En dan zijn we weer aangekomen bij het optreden op 22 december. We mochten bijdragen aan "Sneeuwbeesten" van Maartje en Kine in het Zaantheater. Een uitstapje voor het koor waar toch wel hard voor gewerkt moest worden. Vooral het zingen met choreografie was een uitdaging en het werd eens te meer duidelijk waarom Margriet daar geen voorstander van was in onze eigen optredens. Maar wat hebben we het leuk gehad. En wat was het heerlijk om na afloop in de foyer Margriet te eren met liedjes uit haar “The Merry Christmas Show” inclusief rode Rudolph neuzen en kerstmutsen. Het was een feestje.

 

Op de sterfdag van Margriet, 29 december, zijn we met een deel van het koor naar Margriet haar “rustplaats” gegaan. We hebben daar gestaan, stil, vol emotie, maar ook dankbaar met veel herinneringen en anekdotes en uiteraard met muziek en zang. “Songbirds"; dat zijn wij… haar Songbirds; en "Love of my life", dat zijn we ook… schreef Margriet ooit in een Facebook bericht.

En wat ben ik dan dankbaar voor alles, voor wat we hebben mogen leren, de kansen die we hebben gehad, de mensen die ons hierbij hebben geholpen en die we hebben mogen ontmoeten, voor dat we haar naam mogen dragen en mogen laten klinken en vooral voor het koor, de verbinding, de warmte en het harde werken en geduld. Niet alles gaat altijd goed maar We’re still standing!

En we gaan door… met repeteren, met leren, met zingen, met optreden en met het uitdragen van de naam van Margriet Eshuijs en van haar koor.   Zoals een koorlid zo mooi schreef op 29 december: “Zolang ons koor bestaat zal zij in ons doorzingen”. En zo is het, ze blijft het hart van het koor.

En nu het nieuwe jaar, met nieuwe plannen.

Uiteraard gaan we verder met repeteren voor ons winteroptreden op 10 februari in de Vermaning in Wormerveer. De kaartverkoop hiervan is begonnen. Dus u bent meer dan welkom! Houd onze media in de gaten!

En natuurlijk hopen we u dit jaar wel te mogen ontmoeten bij “A Lovely afternoon in the parc 2024” op zondagmiddag 7 juli. Dus zet alvast maar in de agenda.

Het koor kijkt ook erg uit naar de Gospel workshop van het ZO!Gospelchoir in januari. Hoe bijzonder is het te mogen leren en ontwikkelen met hulp van het beste Gospelchoir van Nederland? Super leuk!

Daarnaast willen we dit jaar uiteraard weer ruim aanwezig zijn met brandende kaarsen op de Alpe, waarmee we Margriet weer in het licht zetten.

En er zijn nog meer plannen….. maar daarover later meer.  Er moeten immers nog verrassingen blijven.

 

Als laatste willen we U ook bedanken voor uw interesse en medeleven, het bezoeken van onze optredens, het volgen via onze verschillende media. Het is fijn om te voelen dat we, naast een koor, ook een mooie verbinding zijn van mensen die Margriet liefhebben.

We hopen u te mogen ontmoeten in dit nieuwe jaar.

Maak er een mooi en lief jaar van!

Met vriendelijke groet

Roos Blaak

Voorzitter Stichting Margriet Eshuijs PopKoor

Namens het Margriet Eshuijs PopKoor


Margriet Eshuijs PopKoor treedt op in de show ‘SNEEUWBEESTEN’van Maartje & Kine

We zijn weer begonnen!

Afgelopen woensdagavond 6 september zijn we weer begonnen met de repetities. Heerlijk om weer samen te kunnen zingen, aan de slag te gaan met nieuw repertoire en uiteraard weer gezellig bij te kletsen.

Wat een raar einde was het net voor de zomervakantie. Hard aan het voorbereiden samen met Anna's huis en het Wilhelminapark om er een geweldige "Lovely Afternoon" van te maken…... en toen kwam Poly. Wat een domper voor ons allemaal, maar zeker voor het Wilhelminapark.

We zijn deze zomer hard bezig geweest met het zoeken naar een nieuwe datum in het najaar. Maar helaas, ivm met de vakanties en andere afspraken, kregen we niet iedereen bij elkaar om dit te kunnen realiseren.  Met het Wilhelminapark en Anna's huis hebben we afgesproken dat we de "Lovely Afternoon" voor nu laten vervallen. 

Voor volgend jaar staat de nieuwe datum al gepland van "A lovely afternoon in the Parc",

namelijk zondagmiddag 7 juli 2024!

En natuurlijk gaan we nog iets moois organiseren voor en met Anna's huis.  Houd onze kanalen dus in de gaten.

 

Maar zolang hoef je niet te wachten, er zijn weer genoeg plannen voor een nieuw seizoen van het Margriet Eshuijs PopKoor. Raadpleeg vooral onze agenda.  

Op naar weer een bijzonder koorjaar!

 

We houden je op de hoogte!

Muzikale groet namens het gehele koor,

Roos Blaak

Voorzitter Margriet Eshuijs Popkoor

Zomerafsluiting 7 juli 2023

We hadden een gezellige zomerafsluiting 7 juli in de Bovenkruier.

We wensen iedereen een fijne zomer en hopelijk tot snel!!!!


Media

2022